Dr Riems
Na uw LASIK behandeling

Relax!
Neem de rest van de dag vrijaf.
Het is zeer belangrijk dat u uw ogen gesloten houdt tijdens de eerste uren na de operatie (indien je zou slapen, gebruik dan de oogschelpen, je hoeft dan ondertussen geen druppels te gebruiken).

Druppels Instructies
  • Gebruik de aanbevolen druppels als je wakker bent: Trek het onderste lid naar beneden en laat de druppels in het gevormde reservoir vallen. Als u uw ogen niet kan openen, gebruikt u best de druppels in de hoek van uw oog (naast de neus), zo zullen ze langzamerhand in uw oog gefilterd worden. Beweeg het bovenste lid niet, of probeer het niet te openen. Dit zou het membraan dat de operatie beschermt kunnen verplaatsen.
  • Ontsmettingsmiddel (Pred Forte): één druppel in elk van de behandelde ogen om de 2 uur voor 3 dagen, dan 4 keer per dag tot het gedaan is.
  • Antibiotica (Trafloxal): vier keer per dag tot ze op zijn.
  • Kunsttranen: te gebruiken bij gevoel van droogte of irritatie, zoveel u wenst.

Niet in de ogen wrijven of duwen!
De tranen steeds zachtjes deppen met een schone zakdoek.
Draag de beschermende oogschelpen om te slapen tijdens de eerste 4 à 7 dagen. Als er jongere kinderen zijn, kunt u best uw ogen beschermen met een beschermende bril tijdens de eerste 7 dagen.

U kan de volgende NORMALE verschijnselen hebben na uw behandeling.
  • Irritatie: kom normaal voor tijdens de eerste 12-24 uur. Dit kan als zand in de ogen voelen. U kunt ook pijn voelen als de anesthesie uitwerkt.
  • Tranen: U zult waarschijnijk tranen hebben gedurende enkele dagen. Dit is normaal. Onthou dat u deze best met een schone zakdoek wegdept.
  • Roodheid: Het wit van uw ogen kan er rood uitzien. Dit zal geleidelijk aan verdwijnen.
  • Wazig zicht: Uw zicht zal wazig zijn gedurende de eerste 5 uren, dit zal geleidelijk verdwijnen met significante verbetering binnen de week. Tijdens de eerste weken kan uw zicht overdag fluctueren.
  • Schitteringen / Gevoelig voor licht: Tijdens de eerste week kan dit voorkomen. Dit zou uw dagdagelijkse activiteiten niet moeten storen. Een goede zonnebril zou overdag moeten helpen.

Niet zwemmen, baden en geen jacuzzi gedurende twee weken na de behandeling.

Wees voorzichtig bij het douchen dat er geen water, zeep of shampoo in het oog zou komen. Indien het toch zou gebeuren; gebruik de druppels in plaats van te wrijven.

Vermijd tuinieren en zwaar huishoudelijk werk voor één week.

Wees zéér voorzichtig bij het aanbrengen van makeup. Het is aanbevolen om eyeliners en mascara voor één week na de operatie niet te gebruiken.

Je kan je dagdagelijkse activiteiten weer opnemen binnen de 24-48 uur na de operatie of na goedkeuring van uw geneesheer.

Wanneer u uw normale activiteiten weer opneemt gebruik dan de kunsttranen regelmatig, zeker als u leest, televisie kijkt of achter de computer zit. Dit voor tenminste 6 maanden na de behandeling.

Indien u enig ander bijverschijnsel ondervindt, aarzel niet om ons op te bellen op het nummer +32 3 828 41 25 of het AZ Sint-Augustinus op het nummer +32 3 443 30 11 (tijdens het weekend en 's nachts).

Vergeet niet uw druppels mee te nemen bij u volgend bezoek.

Doctor in de geneeskunde | Geneesheer - specialist voor oogheelkunde | +32 3 828 41 25
Tekstgrootte
mercurysolutions